» » »Srećna Nova godina i Božićni praznici
31. decembar 2014.
» » »REZULTATI TAKMIČENJA U BEOGRADU 20.12.2014. godine
21. decembar 2014.
KV turnir i KUP u LA i ST plesovima
» » »OTVORENA VRATA za roditelje
11. decembar 2014.

Ukoliko ste roditelj deteta koje se bavi plesom, a imate nekih nedoumica, nejasnoća ili pitanja u vezi sa sportom kojim se bavi Vaše dete, Generalni sekretar Saveza Vas poziva na dane otvorenih vrata.
Želimo da čujemo Vaše predloge, eventualne probleme, nedoumice, mišljenja i kritike iz nadležnosti PSS-a.

Termini za otvorena vrata su 23.12.2014. i 30.12.2014. godine od 14h do 18h.
Molbu za sastanak možete uputiti elektronskom poštom na adresu Saveza yudsf001@eunet.rs ili kontaktom putem telefona 011 244 14 74.
Molimo Vas da sastanak zakažete najkasnije do petka 19.12.2014. godine, kako bismo mogli da zaključimo prijemnu listu.

» » »VANREDNI prelazni rok
9. decembar 2014.

Vanredni prelazni rok će se održati u periodu 29.12.2014 – 05.01.2015. godine.
Dokumenta neophodna za prelazak takmičara iz kluba u klub su:
1. Ispisnica iz kluba za koji je takmičar trenutno registrovan
2. Molba za preregistraciju ( podnosi je klub u koji takmičar prelazi )
3. Pristupnica klubu
4. Registracioni list
5. Uplata takse za preregistraciju

Napomena klubovima: Dokumenta dostaviti kancelariji Saveza lično najkasnije do 05.01.2014. godine do 16h ili ako šaljete poštom, pečat pošte mora da ima datum prijema 05.01.2014. godine. Ako dostavljate lično, u zgradi starog DIF-a, gde se nalazi kancelarija Saveza, postoji i poštansko sanduče PSS-a gde svu poštu možete da ostavite. Poštansko sanduče se nalazi u nivou portirnice.

» » »PLESNI SAVEZ SRBIJE NA MEĐUNARODNOM SAJMU SPORTA
3. decembar 2014.

U Beogradu, u periodu od 27.11.2014. godine do 29.11.2014. godine održan je Treći međunarodni sajam sporta. Ovu izuzetno važnu manifestaciju za sport i sve sportske radnike organizovao je Sportski savez Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta RS.

Na sajmu su tokom sva 3 dana bili predstavnici najbitnijih sportskih institucija u našoj zemlji - Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Olimpijskog komiteta Srbije, Antidoping agencije Republike Srbije, Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Paraolimpijskog komiteta Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za sport, Sportskog saveza Vojvodine, preko 30 teritorijalnih saveza,79 nacionalnih granskih saveza, predstavnici Visokoškolskih sportskih ustanova, kao i mnogobrojni sportski prijatelji, sponzori i proizvođači sportske opreme.
U toku tri dana Sajam Sporta je posetilo više desetina hiljada ljudi, a svečanom otvaranju je prisustvovalo oko 5.000 posetilaca što predstavlja najmasovniji početak jedne sajamske manifestacije.

Među 79 nacionalnih granskih saveza koji su uzeli učešće u ovoj fantastičnoj manifestaciji bio je i Plesni savez Srbije. Štand Plesnog saveza Srbije posetili su najviši sportski zvaničnici – Ministar omladine i sporta gdin Vanja Udovičić, Državni sekretar za sport gdin Predrag Peruničić, Državni sekretar za omladinu gdin Nenad Borovčanin, Pomoćnik ministra omladine i sporta gdin Uroš Zeković, Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije gdin Vladimir Batez, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta gdin Goran Bojović, direktorka Antidoping agencije Republike Srbije dr Milica Vukašinović-Vesić, Generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine gdin Mladen Stojšin, ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Džuma Rašid Sejf Zajed al Daheri i generalni sekretar Generalnog sekretarijata za omladinu i sport ove zemlje Ibrahim Abdul Malik Mohamed Ali, član novosadskog Gradskog veća zadužen za sport gdin Predrag Svilar, brojni predstavnici Ministarstva omladine i sporta, predstavnici Ministarstva odbrane, Olimpijskog komiteta Srbije, granskih i teritorijalnih saveza i mnogi drugi.

Posetioci Sajma sporta mogli su da se oprobaju u raznim sportovima i da prisustvuju mnogobrojnim prezentacijama istih. Na centralnoj poziciji u petak 28.11.2014. godine, Plesni savez Srbije je prezentovao sportskih ples uz pomoć sledećih reprezentativaca Bojan Lazareski – Tjaša Novak, Vukaših Prvulović – Katarina Obradović i Marko Vasiljević – Marija Škrbić, čiji je nastup snimio Sportnetwork. Inače, sva 3 dana trajanja sajma bio je prisutan veliki broj medijskih ekipa, između ostalog RTS, SOS, Sportnetwork i SSS Live streaming.

» » »Saradnja Plesnog saveza Srbije sa Visokoškolskim ustanovama
3. decembar 2014.

Plesni savez Srbije ima potpisane Sporazume o saradnji sa sledećim Visokoškolskim ustanovama na teritoriji Srbije:
· Sporazum o saradnji sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja univerziteta u Nišu, ulica Čarnojevića 10a
· Ugovor o stručnoj i poslovno tehničkoj saradnji sa Fakultetom za sport i turizam iz Novog Sada, ulica Radnička 30a
· Sporazum o saradnji sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, ulica Blagoja Parovića 15b

Ukoliko postoje zainteresovani kandidati za školovanje i stručno usavršavanje i osposobljavanje, Predsedništvo PSS-a preporučuje navedene Visokoškolske ustanove. Više informacija možete dobiti ili kontaktom sa jednom od Visokih škola ili od kancelarije PSS-a

» » »TAKMIČENJE U BEOGRADU 20.12.2014. godine
2. decembar 2014.
KV turnir i KUP u LA i ST plesovima

Takmičenje početnog nivoa kvalitativnih razreda

» » »Značaj zdravstvene sposobnosti takmičara
2. decembar 2014.

S obzirom da su uočene određene nepravilnosti u tumačenju Zakona o sportu a vezano za zdravstvenu zaštitu sportista i obaveznosti lekarskog pregleda koristimo ovu priliku da to detaljnije pojasnimo.
Svedoci smo da je u poslednje vreme sve više naprasnih smrti mladih sportista na sportskim terenima. Zato je Svetska zdravstvena organizacija to prepoznala kao problem koji se može prevenirati.
U tom smislu usvojene su određene mere za prevenciju unutar kojih je glavna i osnovna mera OBAVEZAN lekarski pregled svih takmičara u trenažnom procesu.
Što znači da onog trenutka kad pojedinac počne da se bavi sportom organizovano, gde se treninzi odvijaju barem dva puta nedeljno van škole, dužan je da ima lekarsko uverenje od specijaliste sportske medicine ne starije od šest meseci.
U prenesenom značenju takmičaru nije potrebno lekarsko uverenje da bi izašao na takmičenje već da se bavi plesom uopšte.

Takmičarska komisija PSS-a

» » »MEĐUNARODNI SAJAM SPORTA
25. novembar 2014.

U Beogradu, u hali 2 beogradskog sajma, u periodu od 27.11.2014 – 29.11.2014. godine biće održan MEĐUNARODNI SAJAM SPORTA.
Ministarstvo omladine i sporta, Olimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije, Republički zavod za sport i medicinu sporta i Antidoping agencija Republike Srbije su organizatori sajma.
Tokom sva 3 dana trajanja sajma biće organizovan niz edukativnih programa, te ovom prilikom pozivamo sve takmičare, trenere, sudije i sportske radnike da posete sajam sporta.

Učesnik sajma je i Plesni savez Srbije – štand 30, nivo B. Prezentacija Plesnog saveza Srbije ce biti organizovana u petak u 18,15h.
Program nacionalnog seminara
Program savetovanja - sajam sporta

» » »KV - REJTING turnir, Futog 23.11.2014. - REZULTATI
24. novembar 2014.
Rezultati

» » »TAKMIČENJE U FUTOGU 23.11.2014. godine
12. novembar 2014.
KV - REJTING turnir u LA i ST plesovima

Takmičenje početnog nivoa kvalitativnih razreda
Plesni parovi, solo - sve starosne kategorije E1, E2, E3, E4
• E1 - jedan ples (EV ili CC)
• E2 - dva plesa (EV i CC)
• E3 - tri plesa (EV, CC i disko)
• E4 - četiri plesa (EV, QS, CC, JV)
Grupe i formacije početnog nivoa
• Sinhronizovane, početne, takmičarske i latino show dance

» » »OBAVEŠTENJE za javnost, roditelje i takmičare
10. novembar 2014.

Predsedništvo PSS-a je utvrdilo da je za 15.11.2014. godine zakazano održavanje sportske priredbe pod nazivom
„Open Belgrade Dance International Festival“. Nepoznato je koje pravno lice je organizator navedenoga.

Predsedništvo PSS-a obaveštava javnost, sve roditelje i takmičare da navedena sportska priredba nije odobrena od strane Plesnog saveza Srbije, te da PSS neće snositi nikakvu eventualnu štetu koju na sportskoj pripredbi pretrpi neko od učesnika ili bilo koje treće lice.

Svako eventualno učešće i nastup na ovom festivalu povlači i odgovornost u skladu sa Zakonom o sportu i sportskim pravilima nadležnog nacionalnog granskog sportskog saveza za oblast Plesa u Republici Srbiji – Plesnog saveza Srbije.

Sledeći plesni klubovi imaju uredno registrovane i licencirane takmičare početnog nivoa kvalitativnih razreda u Plesnom savezu Srbije:

PK Allegro Novi Sad
PK Art of Dance Beograd
PK Bailamos Pirot
PK Beodance Beograd
PK Bolero Požarevac
PK Bolero Novi Sad
PK Fantasy Leskovac
PK Fiesta Novi Sad
PK Fiesta Kragujevac
PK Kolubara Lazarevac
PK Luna Čačak
PK Natalija i Ivica Beograd
PK Neodance Novi Sad
PK Radost Kruševac
PK Ritmo Latino Novi Sad
PK Kolubara Lazarevac
PK Spin Beograd
PK Tango Bačka Topola
PK Vojvodina dens Novi Sad

Podsećamo sledeće klubove da još uvek Plesnom savezu Srbije nisu dostavili dokumentaciju neophodnu za registraciju i licenciranje takmičara početnog nivoa kvalitativnih razreda, te da to učine što pre:

PK Aurora Beograd
PK Calypso Beograd
PK Latino Dance Beograd
PK Ronda Sombor
PK Vračar Beograd

Napomena:
Od 01.01.2014. godine svi klubovi svoje takmičare početnog nivoa kvalitativnih razreda registruju isključivo u Plesnom savezu Srbije ( Plesni savez Beograda i Vojvođanski plesni savez nisu vršili registraciju i licenciranje takmičara ).

» » »VAŽNO OBAVEŠTENJE
17. oktobar 2014.

Od 01.01.2015. godine na svim WDSF Svetskim i Evropskim prvenstvima, Kupovima i Grand Slam takmičenjima
Paso doble će se igrati u tri fraze!

» » »WDSF Svetska i Evropska prvenstva
17. oktobar 2014.

Za Svetski kup u kombinaciji 10 plesova za 2014. godinu koje se održava u gradu Wetzlar, Nemačka, 06.12.2014. godine, delegirani su sledeći predstavnici:
Prvulović Vukašin - Obradović Katarina
Rezerva: Munćan Mišel - Stamenova Marija

Za Svetsko prvenstvo u standardnim plesovima za omladince za 2014. godinu koje se održava u Rigi, Latvija, 20.12.2014. godine, delegirani su sledeći predstavnici:
Janković Matija – Veličković Ivana
Đorđević Miloš – Kasumović Ines

Rezerva: Petrović Petar – Klenkoviski Jovana, Škrbić Vukašin - Mosić Mina

» » »Registracija i licenciranje takmičara
17. oktobar 2014.

Prilikom registracije novih takmičara, KLUB je dužan da kancelariji Saveza dostavi sledeće:

ZA TAKMIČARE POČETNOG NIVOA KVALITATIVNIH RAZREDA ( E1, E2, E3, E4, Formacijski plesovi )
1. Molbu za registraciju / licenciranje na propisanom formularu
2. Kopiju izvoda iz matične knjige rođenih
3. Lekarsko uverenje
4. Uplata takse za registraciju

ZA TAKMIČARE NAPREDNOG NIVOA KVALITATIVNIH RAZREDA ( E, D, C, B, A, I, Formacijski plesovi – parovi, Showdance – parovi )
1. Molbu za registraciju / licenciranje
2. Kopiju izvoda iz matične knjige rođenih
3. 2 slike ( veličina za pasoš )
4. Popunjen formular – Pristupnica klubu
5. Popunjen formular – Registracija takmičara
6. Važeće lekarsko uverenje ( lekarska uverenja važe 6 meseci od datuma pregleda! )
7. Uplata takse za registraciju i takmičarsku knjižicu

Prilikom registracije novih takmičara, koji nisu državljani Srbije, kancelariji Saveza je neophodno dostaviti sledece:
1. Molbu za registraciju / licenciranje
2. ISPISNICU IZ SAVEZA DRUGE DRŽAVE ZA KOJU JE TAKMIČAR NASTUPAO ( ispisnicu drugi savez može da posalje putem maila direktno kancelariji PSS-a ); Taj Savez je u obavezi da takmičara odjavi iz njihove baze podataka pri WDSF-u!
3. Kopiju pasosa
4. 2 slike ( veličina za pasoš )
5. Popunjen formular – Pristupnica klubu
6. Popunjen formular – Registracija takmicara
7. Važeće lekarsko uverenje – urađeno na teritoriji Republike Srbije ( lekarska uverenja važe 6 meseci od datuma pregleda! )
8. Uplata takse za registraciju i takmičarsku knjižicu

Za licenciranje takmičara koji su već registrovani, potrebno je dostaviti sledeće:
1. Molbu za licenciranje
2. Ukoliko takmičar nema važeće lekarsko uverenje, dostaviti novo ( lekarska uverenja važe 6 meseci od datuma pregleda! )
3. Uplata takmičarske licence

» » »KV-REJTING turnir u LA i ST plesovima 23.11.2014. Novi Sad
16. oktobar 2014.
23.11.2014. KV - REJTING turnir u LA i ST plesovima
23.11.2014. Takmičenje početnog nivoa kvalitativnih razreda
» » » Državno prvenstvo Srbije u kombinaciji 10 plesova
29. septembar 2014.

MLAĐI OMLADINCI

1. Sava Andrić - Katarina Lemajić
2. Nikola Gačić - Natalija Gačić
3. Nikola Andrić - Luna Čavkunović
4. Aleksandar Vidović - Anastasija Pejović
5. Veljko Rakić - Jovana Mikić
6. Luka Milenković - Sara Božović
BEODANCE - Beograd
LATINO DANCE - Zemun
LATINO DANCE - Zemun
VRAČAR - Beograd
BOLERO - Požarevac
FIESTA - Kragujevac

OMLADINCI

1 .Petar Petrović - Jovana Klenkovski
2. Vukašin Škrbić - Nina Mosić
3. Matija Janković - Ivana Veličković
4. Miloš Đorđević - Ines Kasumović
5. Nemanja Nikolić - Teodora Jakovljević
6. Luka Gemaljević - Jovana Grujić
BEODANCE - Beograd
LATINO DANCE- Zemun
AURORA - Beograd
BEODANCE - Beograd
VRAČAR - Beograd
SPIN - Beograd

STARIJI OMLADINCI

1. Nedeljko Kraljević - Nora Čavkunović
2. Dejan Vuletin - Dejana Razdoljac
3. Nemanja Mašanović - Anđela Lukić
4. Vuk Stevanović - Irena Vasiljević
5. Nikola Nešković - Natalija Andrejević
6 .Luka Stojković - Mia Vasiljević
7. Ivan Mišić - Katarina Kovačević
LATINO DANCE - Zemun
BEODANCE - Beograd
CHA CHA MOON- Beograd
BEODANCE - Beograd
VRAČAR - Beograd
SPIN- Beograd
SPIN - Beograd

SENIORI

1. Vukašin Prvulović - Katarina Obradović
2. Mišel Munćan - Marija Stamenova
3. Nikola Ivanović - Lana Zdravković
4. Aleksandar Janjić - Nataša Bogdanović
5. Lazar Ristić - Sanja Petrović
AURORA - Beograd
BEODANCE - Beograd
BOLERO - Požarevac
BEODANCE - Beograd
CALYPSO - Beograd
» » »WDSF International Beodance Open 2014. KVT i DP10 - rezultati
29. septembar 2014.
26.09.2014. Državno prvenstvo u kombinaciji 10 plesova i KV turnir za E, D i C razred
26-28.09.2014. 13. Beo Dance Open 2014 – Trofej Beograda
28.09.2014. Takmičenje početnog nivoa kvalitativnih razreda
» » »WDSF International Beodance Open 2014.
18. septembar 2014.
» » »WDSF International Beodance Open 2014. KVT i DP10 - raspisi
10. septembar 2014.
26.09.2014. Državno prvenstvo u kombinaciji 10 plesova i KV turnir za E, D i C razred
26-28.09.2014. 13. Beo Dance Open 2014 – Trofej Beograda
28.09.2014. Takmičenje početnog nivoa kvalitativnih razreda
» » »Pravo nastupa na Državnom prvenstvu u kombinaciji 10 plesova
8. septembar 2014.

Pravo nastupa na Državnim prvenstvima je regulisano članom 66. Takmičarskog pravilnika PSS-a:

»Pravo nastupa na Prvenstvu Republike Srbije imaju oni parovi koji ispune uslov.
Uslov za učešće na Prvenstvu Republike Srbije je odigranih 50% takmičenja od ukupnog broja održanih KV, Rejting i Kup takmičenja u organizaciji PSS u periodu od prethodnog do raspisanog Prvenstva.
Plesni parovi »I« razreda ( LA, ST i 10 plesova ) mogu ispuniti uslov i nastupom na međunarodnim WDSF takmičenjima u inostranstvu. Broj odigranih takmičenja mora biti jednak broju domaćih takmičenja koji su uslov za učešće na Prvenstvu.
Ovaj uslov važi za Državna prvenstva u ST i LA plesovima kao i u kombinaciji 10 plesova.
Plesni par koji nema ispunjen ovaj uslov, nema pravo nastupa na Prvenstvu Republike Srbije.«

Uslov za izlazak takmičara na Državno prvenstvo Srbije u kombinaciji 10 plesova jesu odigrana 3 takmičenja od prethodnog Državnog prvenstva Srbije u kombinaciji 10 plesova. Za takmičare “I” razreda uslov može da bude i odigrana 3 WDSF takmičenja u inostranstvu.

» » »WDSF ID kartice za takmičare
8. septembar 2014.
Podsećamo sve klubove da od 01.04.2013. godine na WDSF takmičenjima mogu da nastupe samo takmičari koji imaju WDSF ID karticu.

Ukoliko imate takmičare koji još uvek nemaju WDSF ID karticu, molimo vas da dokumenta dostavite najkasnije do ponedeljka 15.09.2014. godine do 16h.
Klub je dužan da kancelariji Saveza pošelje za svakog takmičara sledeće:
- WDSF ID-Card Application ( formular se popunjava i štampa sa sajta WDSF-a; na prvoj strani se potpisuje takmičar, na drugoj takmičar i roditelj ukoliko je takmičar maloletno lice )
- 2 slike veličine za pasoš ( 4,5cm x 3,5cm )
- kopija pasoša ili LK takmičara, i isto za roditelja ukoliko je takmičar maloletno lice
- uplata se vrši sa računa kluba tek po dobijanju računa od PSS-a
» » »WDSF Svetska i Evropska prvenstva
5. septembar 2014.

Za Svetsko prvenstvo u standardnim plesovima za starije omladince za 2014. godinu koje se održava u Kišinjevu, Moldavija, 11.10.2014. godine, delegirani su sledeći predstavnici:
1.. Tepić Nikola – Filipović Itana
2.. Stepanović Željko – Dejanović Tiana

Rezerva: Kraljević Nedeljko – Čavkunović Nora, Salonski Ivan – Kukić Staša

Za Evropsko prvenstvo u standardnim plesovima za starije omladince za 2014. godinu koje se održava u Brašovu, Rumunija, 21.09.2014. godine, delegirani su sledeći predstavnici:
1.. Tepić Nikola – Filipović Itana
2.. Stepanović Željko – Dejanović Tiana

Rezerva: Kraljević Nedeljko – Čavkunović Nora, Salonski Ivan – Kukić Staša

Za Svetsko prvenstvo u kombinaciji 10 plesova za seniore za 2014. godinu koje se održava u Rigi, Latvija, 31.10.2014. godine, delegirani su sledeći predstavnici:
1.. Knežević Ivan – Jovanović Violeta
Rezerva: Prvulović Vukašin – Obradović Katarina

Za Svetsko prvenstvo u kombinaciji 10 plesova za starije omladince za 2014. godinu koje se održava u Rigi, Latvija, 31.10.2014. godine, delegirani su sledeći predstavnici:
1.. Kraljević Nedeljko – Čavkunović Nora
Rezerva: Mihajlović Siniša – Hajnal Regina

Za Evropski kup standard za 2014. godinu koje se održava u gradu Vila Nova de Famalicao, Portugal, 22.11.2014. godine, delegirani su sledeći predstavnici:
1.. Knežević Ivan – Jovanović Violeta
Rezerva: Ratković Jovan – Dedović Ana

» » »Promena adrese sedišta PSS-a
25. avgust 2014.
Nova adresa kancelarije Plesnog saveza Srbije je Deligradska 27, Beograd – Savski venac.
Kancelarija PSS-a se nalazi u zgradi Gradskog centra za fizičku kulturu, na prvom spratu.
» » »WDSF Svetska i Evropska prvenstva
10. jul 2014.

Za Svetsko prvenstvo u standardnim plesovima za seniore za 2014. godinu koje se održava u Beču, Austrija, 15.11.2014. godine, delegirani su sledeći predstavnici:
1.. Ivan Knežević – Violeta Jovanović
2.. Jovan Ratković – Ana Dedović

Rezerva: Vukašin Prvulović – Katarina Obradović, Milan Tepić – Dragana Bajić

Za Svetski kup standard za 2014. godinu koje se održava u gradu Chengdu City, Kina, 21.09.2014. godine, delegiran je sledeći predstavnik:
1.. Ivan Knežević – Violeta Jovanović
Rezerva: Jovan Ratković – Ana Dedović

Za Svetsko prvenstvo u latino američkim plesovima za starije omladince za 2014. godinu koje se održava u Moskvi, Rusija, 25.10.2014. godine, delegirani su sledeći predstavnici:
1.. Siniša Mihajlović – Regina Hajnal
2.. Nedeljko Kraljević – Nora Čavkunović

Rezerva: Mašanović Nemanja – Lukić Anđela, Tepić Nikola – Filipović Itana

Za Svetsko prvenstvo u latino američkim plesovima za seniore za 2014. godinu koje se održava u Ostravi, Češka, 05.10.2014. godine, delegirani su sledeći predstavnici:
1.. Bojan Lazareski – Tjaša Novak
2.. Ivan Knežević – Violeta Jovanović

Rezerva: Ivan Mileusnić – Jelena Stojković, Danko Tanasković – Ksenija Subotić

» » »Redovan prelazni rok
24. jun 2014.

Redovan prelazni rok je u periodu od 01. jula do 31. jula 2014. godine.

Dokumenta neophodna za prelazak takmičara iz kluba u klub su:
1. Ispisnica iz kluba za koji je takmičar trenutno registrovan
2. Molba za preregistraciju ( podnosi je klub u koji takmičar prelazi )
3. Pristupnica klubu
4. Registracioni list
5. Uplata takse za preregistraciju

Poslednji rok za dostavu dokumenata je 31. juli 2014. godine do 16h. Dokumenta dostavlja klub za koji se takmičar preregistruje.

» » »Kamp 2014.
21. jun 2014.

Omladinski Kamp 2014. biće održan u istom terminu kako je to bilo i ranijih godina, u periodu od 01. avgusta do 11. avgusta.

Kamp će biti održan u Kanjiži.
Plesni savez Srbije je učesnicima Kampa obezbedio smeštaj sa punim pansionom, pojačanim sportskim obrokom i sve uslove za održavanje svakodnevnih treninga.
Testiranje takmičara učesnika Kampa u Republičkom zavodu za sport u Beogradu biće održano za sve takmičare. Čim budemo dobili potvrdu zakazanih termina od Republičkog zavoda, informacija će biti prosleđena klubovima takmičara učesnika Kampa.

Sledeći plesni parovi su delegirani za učešće u Kampu:
1.. Fatić Danilo – Mijatović Natalija
2.. Škrbić Vukašin – Mosić Nina
3.. Janković Matija – Veličković Ivana
4.. Gemaljević Luka – Grujuć Jovana
5.. Đorđević Miloš – Kasumović Ines
6.. Đurović Aleksa – Dragnić Andrijana
7.. Petar Petrović – Klenkoviski Jovana
8.. Mašanović Nemanja – Lukić Anđela
9.. Stevanović Vuk – Vasiljević Irena
10.. Mihajlović Siniša – Hajnal Regina

Rezerve:
Stojković Mihajlo – Rađenović Aleksandra
Stojanović Aleksa – Milivojević Anđela
Nikolić Nemanja – Jakovljević Teodora

Mole se svi klubovi čiji su takmičari delegirani za kamp, da pismenu potvrdu njihovog učešća pošalju kancelariji Saveza najkasnije do utorka 24.06.2014. godine.

Ukoliko neki plesni parovi ne budu u mogućnosti da prisustvuju Kampu, molimo klubove da pošalju pismeno obrazloženje takođe do utorka 24.06.2014. godine.

» » » Državno prvenstvo Srbije u LA plesovima
17. jun 2014.

MLAĐI OMLADINCI

1. Nikola Gačić - Natalija Gačić
2. Sava Andrić - Katarina Lemajić
3. Nikola Andrić - Luna Čavkunović
4. Aleksandar Janjić - Milica Ristić
5. Aleksandar Vidović - Anastasija Pejović
6. Veljko Rakić - Jovana Mikić
LATINO DANCE - Zemun
BEODANCE - Beograd
LATINO DANCE - Zemun
VRAČAR - Beograd
VRAČAR - Beograd
BOLERO - Požarevac

OMLADINCI

1. Danilo Fatić - Natalija Mijatović
2. Matija Janković - Ivana Veličković
3. Nemanja Nikolić - Teodora Jakovljević
4. Aleksa Đurović - Andrijana Dragnić
5. Vukašin Škrbić - Nina Mosić
6. Luka Gemaljević - Jovana Grujić
VRAČAR - Beograd
AURORA- Beograd
VRAČAR - Beograd
LUNA - Čačak
LATINO DANCE- Zemun
SPIN - Beograd

STARIJI OMLADINCI

1. Siniša Mihajlović - Regina Hajnal
2. Dejan Vuletin - Dejana Razdoljac
3. Nikola Tepić - Itana Filipović
4. Nemanja Mašanović - Anđela Lukić
5. Nedeljko Kraljević - Nora Čavkunović
6. Vuk Stevanović - Irena Vasiljević
BOLERO - Novi Sad
BEODANCE - Beograd
VRAČAR - Beograd
SPIN - Beograd
LATINO DANCE - Zemun
AURORA- Beograd

SENIORI

1. Bojan Lazareski - Tjaša Novak
2. Ivan Knežević - Violeta Jovanović
3. Miroslav Ranđelović - Irena Maksimović
4. Vukašin Prvulović - Katarina Obradović
5. Mišel Munćan - Marija Stamenova
6. Danko Tanasković - Ksenija Subotić

SPIN - Beograd
BEODANCE - Beograd
BEODANCE - Beograd
AURORA - Beograd
BEODANCE - Beograd
KOLUBARA - Lazarevac

. .

» » »KV turnir i Državno prvenstvo u LA plesovima, Beograd 14.06.2014. - REZULTATI
16. jun 2014.
Rezultati

» » »OBAVEŠTENJE za javnost, roditelje i takmičare
06. jun 2014.
Plesni savez Srbije obaveštava javnost da manifestacija pod nazivom “Otvoreni beogradski međunarodni plesni festival” koja se održava 08. juna 2014. godine u Beogradu nema nikakve veze sa Plesnim savezom Srbije, nije odobrena niti podržana od strane PSS-a.
Plesni savez Srbije nema saznanja koja organizacija je organizator navedene manifestacija, niti ko je primalac kotizacija.
Navedena manifestacija nije u sistemu sporta Republike Srbije, niti je međunarodno priznata.

Sportsko takmičenje početnih kategorija biće održano u Beogradu, u Hali Sportova 14. juna 2014. godine u organizaciji Plesnog saveza Srbije i Plesnog kluba “Aurora”.
» » »KV turnir, Državno prvenstvo u LA plesovima i takmičenje poč. nivoa, Beograd 14.06.2014
26. maj 2014.
KVT E, D, C, i Državno prvenstvo Srbije u LA plesovima
Takmičenja početnog nivoa kvalitativnih razreda
» » »Vanredna situacija
16. maj 2014.
Plesni savez Srbije apeluje svom članstvu da se maksimalno uključe u saniranje štete nastale kao posledica elementarne nepogode koja je zadesila Srbiju.

Pomoć u dobrotvornom radu, vodi, hrani, odeći i drugom potrebnom materijalu možete predati kancelarijama Crvenog krsta koje se nalaze u jedinicama lokalne samouprave.


Vlada Republike Srbije otvorila je dinarski i devizni račun za uplatu pomoći postradalima u poplavama. Broj namenskog dinarskog računa je: 840-3546721-89, svrha uplate: otklanjanje posledica vanrednih okolnosti – poplave.
Namenski devizni račun je:  01-504619-100193230-000000-0000 Uplata humanitarne pomoći putem PayPal-a omogućena je putem adrese floodrelief.gov.rs.
» » »KV turnir, KUP i takmičenje početnog nivoa, Čačak 11.05.2014 - REZULTATI
12. maj 2014.
KVT E, D, C, B, A, I i KUP SRBIJE u kombinaciji 10 plesova

Takmičenja početnog nivoa kvalitativnih razreda
» » »Takmičenje u Čačku 11.05.2014. godine
17. april 2014.
KVT E, D, C, B, A, I
KUP SRBIJE u kombinaciji 10 plesova

Takmičenja početnog nivoa kvalitativnih razreda
Kategorije i razredi:
1. Plesni parovi, solo - sve starosne kategorije E1, E2, E3, E4
• E1 - jedan ples (EV ili CC)
• E2 - dva plesa (EV i CC)
• E3 - tri plesa (EV, CC i disko)
• E4 - četiri plesa (EV, QS, CC, JV)

2. KUP SRBIJE za grupe i formacije početnog kvalitativnog razreda
- sinhronizovane, početne, takmičarske, latino showdance

» » »Pravo nastupa na Državnom prvenstvu u latino američkim plesovima
17. april 2014.

Pravo nastupa na Državnim prvenstvima je regulisano članom 66. Takmičarskog pravilnika PSS-a:

»Pravo nastupa na Prvenstvu Republike Srbije imaju oni parovi koji ispune uslov.
Uslov za učešće na Prvenstvu Republike Srbije je odigranih 50% takmičenja od ukupnog broja održanih KV, Rejting i Kup takmičenja u organizaciji PSS u periodu od prethodnog do raspisanog Prvenstva.
Plesni parovi »I« razreda (LA, ST i 10 plesova) mogu ispuniti uslov i nastupom na međunarodnim WDSF takmičenjima u inostranstvu. Broj odigranih takmičenja mora biti jednak broju domaćih takmičenja koji su uslov za učešće na Prvenstvu.
Ovaj uslov važi za Državna prvenstva u ST i LA plesovima kao i u kombinaciji 10 plesova.
Plesni par koji nema ispunjen ovaj uslov, nema pravo nastupa na Prvenstvu Republike Srbije.«

Uslov za izlazak takmičara na Državno prvenstvo Srbije u latino američkim plesovima je odigranih 4 takmičenja od prethodnog Državnog prvenstva Srbije u latino američkim plesovima. Za takmičare “I” razreda uslov može da bude i odigrana 4 WDSF takmičenja u inostranstvu.

» » »KV REJTING turnir, Požarevac 13.04.2014. - REZULTATI
15. april 2014.
Rezultati

» » »ČESTITAMO
8.april 2014.
U Danskom gradu Aarhus, u subotu 05.04.2014. godine održano je WDSF Evropsko prvenstvo u latino američkim plesovima za seniore.
U konkurenciji 60 plesnih parova,
naš par Bojan Lazareski i Tjaša Novak
plasirao se na 26. mesto!
 
ČESTITAMO im na ostvarenom plasmanu i želimo im puno uspeha na svim predstojećim takmičenjima!
» » »ČESTITAMO
31. mart 2014.
U Francuskoj, u gradu Marsej 22.03.2014. godine održan je WDSF Svetski kup latin.
Plesni par Bojan Lazareski - Tjaša Novak se plasirao u polufinale takmičenja!

Plasman je ostavaren u konkurenciji 31 plesnog para iz 31 zemlje sveta.

Čestitamo!
» » »KV REJTING turnir, Požarevac 13.04.2014.
31. mart 2014.
Raspisi

» » »Takmičenje početnog nivoa, i KUP Beograda, Beograd 06.04.2014.
24. mart 2014.
Raspisi

» » »TPN, KV turnir i Kup 23.03.2014. Ub
24. mart 2014.
Rezultati
» » »KV turnir i Kup 23.03.2014. Ub
20. mart 2014.
Takmičenje početnog nivoa - satnica
KV turnir i KUP
» » »OBAVEŠTENJE ZA TAKMIČARE I RODITELJE
19. mart 2014.
Takmičenja početnog nivoa kvalitativnih razreda
 
23.03.2014. godine u Ubu održava se takmičenje početnog nivoa kvalitativnih razreda
Kategorije i razredi:
1. Plesni parovi – sve starosne kategorije E1, E2, E3, E4
                                E1 –  jedan ples ( EV ili CC )
                                E2 – dva plesa  ( EV i  CC )
                                E3 – tri plesa  ( EV, CC i disko )
                                E4 – četiri plesa ( EV, QS, CC, JV )
2. Grupe i formacije početnog kvalitativnog razreda – sinhronizovane, početne, takmičarske, latino showdance

06.04.2014. godine u Beogradu biće održano takmičenje početnog nivoa kvalitativnih razreda
Kategorije i razredi:
1. Plesni parovi – sve starosne kategorije E1, E2, E3, E4
                                E1 –  jedan ples ( EV ili CC )
                                E2 – dva plesa  ( EV i  CC )
                                E3 – tri plesa  ( EV, CC i disko )
                                E4 – četiri plesa ( EV, QS, CC, JV )
2. Grupe i formacije početnog kvalitativnog razreda – sinhronizovane, početne, takmičarske, latino showdance

 11.05.2014. godine u Čačku KUP Srbije za grupe i formacije početnog nivoa
Kategorije i razredi:
1. Plesni parovi – sve starosne kategorije E1, E2, E3, E4
                                E1 –  jedan ples ( EV ili CC )
                                E2 – dva plesa  ( EV i  CC )
                                E3 – tri plesa  ( EV, CC i disko )
                                E4 – četiri plesa ( EV, QS, CC, JV )

2. KUP SRBIJE za grupe i formacije početnog kvalitativnog razreda – sinhronizovane, početne, takmičarske, latino showdance

» » »OBAVEŠTENJE ZA TAKMIČARE I RODITELJE
17. mart 2014.
Plesni savez Srbije, kao Nacionalni granski savez zadužen za Ples (Sportski ples) u Republici Srbiji, obaveštava sve takmičare i njihove roditelje da takmičenje koje treba da se održi u Kragujevcu 23.03.2014. godine, nije u kalendaru takmičenja Plesnog saveza Srbije, niti ima dozvolu i saglasnost Nacionalnog granskog saveza za održavanje istoga, u disciplinama i kategorijama koje su regulisane sportskim pravilima PSS-a.
Molimo sve klubove da svojim članovima, takmičarima i njihovim roditeljima, obezbede adekvatne i prave informacije.
Za bilo kakva pitanja možete se obratiti kancelariji Plesnog saveza Srbije.
» » »Takmičenje početnog nivoa, KV turnir i KUP Ub 23.03.2014.
14. mart 2014.
Raspisi
» » »Takmičenje početnog nivoa, i KUP Beograda, Beograd 06.04.2014.
14. mart 2014.
Raspisi
Prijave za KUP Beograda
i takmičenje početnog nivoa ( E1, E2, E3, E4, grupe i formacije )
biće otvorene od 24.03.2014. godine.
» » »Podsetnik za klubove, takmičare i roditelje
11. mart 2014.
Prilikom registracije novih takmičara, KLUB je dužan da kancelariji Saveza dostavi sledeće:
ZA TAKMIČARE POČETNOG NIVOA KVALITATIVNIH RAZREDA ( E1, E2, E3, E4, Formacijski plesovi )
1. Molbu za registraciju / licenciranje na propisanom formularu   
2. Kopiju izvoda iz matične knjige rođenih
3. Lekarsko uverenje
4. Uplata takse za registraciju

ZA TAKMIČARE NAPREDNOG NIVOA KVALITATIVNIH RAZREDA ( E, D, C, B, A, I, Formacijski plesovi – parovi, Showdance – parovi )
1. Molbu za registraciju / licenciranje
2. Kopiju izvoda iz matične knjige rođenih
3. 2 slike ( veličina za pasoš )
4. Popunjen formular – Pristupnica klubu 
5. Popunjen formular – Registracija takmičara
6. Važeće lekarsko uverenje ( lekarska uverenja važe 6 meseci od datuma pregleda! )
7. Uplata takse za registraciju i takmičarsku knjižicu

Prilikom registracije novih takmičara, koji nisu državljani Srbije, kancelariji Saveza je neophodno dostaviti sledece:
1. Molbu za registraciju / licenciranje
2. ISPISNICU IZ SAVEZA DRUGE DRŽAVE ZA KOJU JE TAKMIČAR NASTUPAO ( ispisnicu drugi savez može da posalje putem maila direktno kancelariji PSS-a );
3. Kopiju pasosa
4. 2 slike ( veličina za pasoš )
5. Popunjen formular – Pristupnica klubu
6. Popunjen formular – Registracija takmicara
7. Važeće lekarsko uverenje – urađeno na teritoriji Republike Srbije ( lekarska uverenja važe 6 meseci od datuma pregleda! )
8. Uplata takse za registraciju i takmičarsku knjižicu

Za licenciranje takmičara koji su već registrovani, potrebno je dostaviti sledeće:
1. Molbu za licenciranje
2. Ukoliko takmičar nema važeće lekarsko uverenje, dostaviti novo ( lekarska uverenja važe 6 meseci od datuma pregleda! )
3. Uplata takmičarske licence
» » »WDSF Id kartice za takmičare
11. mart 2014.
Podsećamo sve klubove da od 01.04.2013. godine na WDSF takmičenjima mogu da nastupe samo takmičari koji imaju WDSF ID karticu.

Ukoliko imate takmičare koji još uvek nemaju WDSF ID karticu, molimo vas da dokumenta dostavite najkasnije do petka 21.03.2014. godine do 16h.
Klub je dužan da kancelariji Saveza pošelje za svakog takmičara sledeće:
- WDSF ID-Card Application ( formular se popunjava i štampa sa sajta WDSF-a; na prvoj strani se potpisuje takmičar, na drugoj takmičar i roditelj ukoliko je takmičar maloletno lice )
- 2 slike veličine za pasoš ( 4,5cm x 3,5cm )
- kopija pasoša ili LK takmičara, i isto za roditelja ukoliko je takmičar maloletno lice
» » »Pravo nastupa na Državnim prvenstvima
11. mart 2014.
Pravo nastupa na Državnim prvenstvima je regulisano članom 66. Takmičarskog pravilnika PSS-a:

»Pravo nastupa na Prvenstvu Republike Srbije imaju oni parovi koji ispune uslov.
Uslov za učešće na Prvenstvu Republike Srbije je odigranih 50% takmičenja od ukupnog broja održanih KV, Rejting i Kup takmičenja u organizaciji PSS u periodu od prethodnog do raspisanog Prvenstva.
Plesni parovi »I« razreda (LA, ST i 10 plesova) mogu ispuniti uslov i nastupom na međunarodnim WDSF takmičenjima u inostranstvu. Broj odigranih takmičenja mora biti jednak broju domaćih takmičenja koji su uslov za učešće na Prvenstvu.
Ovaj uslov važi za Državna prvenstva u ST i LA plesovima kao i u kombinaciji 10 plesova.
Plesni par koji nema ispunjen ovaj uslov, nema pravo nastupa na Prvenstvu Republike Srbije.«
» » »WDSF Svetska i Evropska prvenstva
11. mart 2014.

Za Svetsko prvenstvo u latino američkim plesovima za omladince za 2014. godinu koje se održava u Moskvi, Rusija, 30.03.2014. godine, delegirani su sledeći predstavnici:
1. Fatić Danilo – Mijatović Natalija
2. Janković Matija – Veličković Ivana

Rezerva: Gemaljević Luka – Grujić Jovana, Škrbić Vukašin – Mosić Nina

Za Evropsko prvenstvo u kombinaciji 10 plesova za starije omladince
za 2014. godinu koje se održava u Moskvi, Rusija, 26.04.2014. godine, delegiran je sledeći predstavnik:
1. Tepić Nikola – Filipović Itana
Rezerva: Kraljević Nedeljko – Čavkunović Nora

Za Evropsko prvenstvo u latino američkim plesovima za starije omladince
za 2014. godinu koje se održava u gradu Cambrils, Španija, 19.04.2014. godine, delegirani su sledeći predstavnici:
1. Kraljević Nedeljko – Nora Čavkunović
2. Tepić Nikola – Filipović Itana

Rezerva: Mašanović Nemanja – Lukić Anđela, Vuletin Dejan – Razdoljac Dejana

Za Evropsko prvenstvo u standardnim plesovima za seniore
za 2014. godinu koje se održava u Moskvi, Rusija, 29.03.2014. godine, delegirani su sledeći predstavnici:
1. Ivan Knežević – Violeta Jovanović
2. Ratković Jovan – Dedović Ana

Rezerva: Mladenović Boris – Mladenović Sonja, Tepić Milan – Bajić Dragana

Za Evropsko prvenstvo u latino američkim plesovima za seniore
za 2014. godinu koje se održava u Aarhusu, Danska, 05.04.2014. godine, delegirani su sledeći predstavnici:
1. Lazareski Bojan – Novak Tjaša
2. Knežević Ivan –  Jovanović Violetra

Rezerva: Tanasković Danko – Subotić Ksenija, Prvulović Vukašin – Obradović Katarina

Za Evropsko prvenstvo u kombinaciji 10 plesova za seniore
za 2014. godinu koje se održava u gradu Cambrils, Španija, 20.04.2014. godine, delegiran je sledeći predstavnik: 
1. Ivan Knežević – Violeta Jovanović  
Rezerva: Munćan Mišel – Stamenova Marija

Za Evropski kup latin
za 2014. godinu koje se održava u gradu Alytus, Litvania, 29.03.2014. godine, delegiran je sledeći predstavnik: 
1. Lazareski Bojan – Novak Tjaša  
Rezerva: Knežević Ivan – Jovanović Violeta

Za Svetski kup latin
za 2014. godinu koje se održava u Marseju, Francuska, 22.03.2014. godine, delegiran je sledeći predstavnik: 
1. Lazareski Bojan – Novak Tjaša  
Rezerva: Knežević Ivan – Jovanović Violeta

» » »Takmičenje početnog nivoa, KV turnir i KUP Ub 23.03.2014.
03. mart 2014.
Raspisi
» » » Državno prvenstvo Srbije u standardnim plesovima
23. februar 2014.
U Futogu, u subotu 22.02.2014. godine održano je takmičenje početnog nivoa kvalitativnih razreda, kvalifikaciono takmičenje i Državno prvenstvo Srbije u standardnim plesovima za 2014. godinu.

Takmičenje je otvorio član Gradskog veća za sport i omladinu grada Novog Sada Predrag Svilar.
Takmičenje je bilo medijski propraćeno i najavljeno na zvaničnoj prezentaciji grada Novog Sada.

Na takmičenju koje je sa Plesnim savezom Srbije organizovao plesni klub „Bolero“ iz Novog Sada, takmičilo se 119 plesnih parova iz cele Srbije.

U okviru programa svečanog otvaranja nastupili su hor gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ i oko 300 učenika iz osnovnih škola iz Futoga i Novog Sada, čiji je dolazak i program organizovao Plesni klub “Bolero”, kako bi učenici bili u prilici da se upoznaju i oprobaju u sportskom plesu.

Zahvaljujemo se svim učesnicima programa i čestitamo svim takmičarima na ostvarenim plasmanima.

MLAĐI OMLADINCI

1. Nikola Gačić - Natalija Gačić
2. Sava Andrić - Katarina Lemajić
3. Nikola Andrić - Luna Čavkunović
4. Stefan Đorđević - Jovana Mihajlović
5. Nikola Ribarić - Dunja Đačić
6. Marko Ramač - Jovana Stojanović
LATINO DANCE - Zemun
BEODANCE - Beograd
LATINO DANCE - Zemun
SPIN - Beograd
AURORA - Beograd
NEODANCE - Novi Sad

OMLADINCI

1. Matija Janković - Ivana Veličković
2. Aleksa Colić - Ana Vujadinović
3. Nemanja Nikolić - Teodora Jakovljević
4. Vukašin Škrbić - Nina Mosić
5. Luka Gemaljević - Jovana Grujić
6. Mihajlo Stojković - Aleksandra Rađenović
AURORA - Beograd
NATALIJA I IVICA- Beograd
VRAČAR - Beograd
LATINO DANCE- Zemun
SPIN - Beograd
LATINO DANCE - Zemun

STARIJI OMLADINCI

1. Nikola Tepić - Itana Filipović
2. Ivan Salonski - Staša Kukič
3. Željko Stepanović - Tiana Dejanović
4. Nedeljko Kraljević - Nora Čavkunović
5. Vuk Stevanović - Irena Vasiljević
6. Nemanja Mašanović - Anđela Lukić
VRAČAR - Beograd
BOLERO - Novi Sad
VRAČAR - Beograd
LATINO DANCE - Zemun
AURORA - Beograd
SPIN - Beograd

SENIORI

1. Ivan Knežević - Violeta Jovanović
2. Jovan Ratković - Ana Dedović
3. Vukašin Prvulović - Katarina Obradović
4. Boris Mladenović - Sonja Mladenović
5. Milan Tepić - Dragana Bajić
6. Petar Milojković - Nevena Kovačević

BEODANCE - Beograd
BEODANCE - Beograd
AURORA - Beograd
AURORA - Beograd
VRAČAR - Beograd
BEODANCE - Beograd

. .

» » »KV turnir i Državno prvenstvo u standardnim plesovima 22.02.2014. Futog - REZULTATI
23. februar 2014.
Rezultati
» » »KV turnir i Državno prvenstvo u standardnim plesovima 22.02.2014. Novi Sad
19. februar 2014.
Takmičenje početnog nivoa - satnica
Početak KV turnira je pomeren na 15:00
Početak Državnog prvenstva u standardnim plesovima je u 18:00
» » »Državno prvenstvo u standardnim plesovima 22.02.2014. Novi Sad
10. februar 2014.
Raspis
» » »Takmičenje početnog nivoa 22.02.2014. Novi Sad
10. februar 2014.
Raspis
» » »KV-REJTING turnir 08.02.2014. u Beogradu - REZULTATI
9. februar 2014.
Rezultati
» » »KV-REJTING turnir 08.02.2014. u Beogradu - SATNICA
7. februar 2014.
Satnica
» » »Raspis KV-REJTING turnira 08.02.2014. u Beogradu
4. februar 2014.
Raspis
» » »KV-REJTING turnir 08.02.2014. u Beogradu
3. februar 2014.
KVT i RT koji je trebao da se održi u 02.02.2014. godine biće održan u subotu, 08.02.2014. godine,
po istom planu i programu kao što je bilo predviđeno za 02.02.

» » »VAŽNO OBAVEŠTENJE
1. februar 2014.

Usled sve lošijih vremenskih uslova, prinuđeni smo da otkažemo sutrašnje takmičenje !
Takmičenje će biti održano sledećeg vikenda, 08/09. februara 2014. godine.
» » »Raspis KV-REJTING turnira 02.02.2014. u Beogradu
20. januar 2014.
Raspis
Ples u Srbiji © 2001-2014